DAG 92, 93 en 94 – KITESURF AND HIKE

 

Op dag 92  Kiten, hierover kan ik kort zijn.

Jurg en ik gaan kiten in deze prachtige omgeving. De wind is snoeihard en vlagerig. Beide nemen we een kleine kite. Ik zelfs een 6 meter kite en die trekt nog behoorlijk. De omstandigheden zijn voor mij niet optimaal. Hoge golven uit verschillende kanten. Forse stroming met muien en koud water. Aan de eind van de dag zijn we beide aardig afgemat en we eten dan ook een enorme T bone om weer aan te sterken.

 

De volgende dag besteden we om te winkelen in Kaapstad. Jurg wil wat leuks meenemen voor Rosa en Ada besluit een kettinkje met een echt diamantje. haar eerste diamantje, te kopen. We doen het rustig aan en hebben een fraaie lunch. Ik bezoek het museum van moderne kunsten met Anita en Pieter en daar worden we niet vrolijker van. Er is veel aandacht voor het slavenverleden en oorlogen in Afrika. Het gebouw is wel indrukwekkend wat je van een modern museum mag verwachten met fraaie uitbollende ramen.

 

Op dag 94, onze laatste dag tezamen beklimmen we de tafelberg. Vandaag is deze uit de wolken, ondanks dat de wind nog stevig waait. Maar hij is iets gedraaid waardoor we steeds een fantastisch uitzicht hebben. We doen er een hele tijd over en willen voor de laatste keer nog een duik in de zee nemen en gaan daarom met de gondel naar beneden. Opvallend hoeveel blanken aan het klimmen waren en hoeveel zwarte Zuid-Afrikanen en dikke witte Zuid-Afrikanen er in de lift zaten.

Het zwemmen werd ernstig verkort door de temperatuur van het water. We hebben wel nog langdurig met biertjes in de hand naar de zee en windsurfers en kiters gekeken..

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.