DAG 90 – VAKANTIE

 

We gaan vandaag ieder ons eigen ding doen. Jurg gaat Kaapstad in om het vervoer van de motor naar Nederland te organiseren. Hij doet dat bij Duncan van overlanders. Ada gaat met Anita en Pieter boodschappen doen. Ik informeer bij de locale BMW dealer of het eenvoudig is om een nieuwe sleutel te krijgen. Ik kan nu niet meer mijn motor op slot zetten of het alarm gebruiken. Na een rondje bellen en appen blijkt het toch eenvoudiger dat in Nederland te regelen. Ik ga zwemmen in het lokale stuwmeer omdat ik inmiddels lekker opgewarmd ben. Ik loop langs de wijnvelden en lokale wijnboeren. Wat een rijkdom, realiseer ik me dat ik daar loop maar ook het leven van de wijnboeren lijkt aangenaam.

Als Ada en Anita weer thuiszijn gaan we in het gamepark wandelen. Het is langzaam lopen omdat het zo warm is en omdat we daarmee rustig de dieren kunnen waarnemen met onze verrekijker. We zien blesbokken, zebra’s en elanden. De laatste zijn erg indrukwekkend als je ze van dichtbij met de verrekijker ziet. We lopen rond in het park en denken eruit te kunnen via een andere uitgang. Helaas is het hek daar dicht. Ik moedig de anderen aan om over het hek van 2,5 meter te klimmen als ik ze optil en via mijn schouder kunnen ze bovenop het hek komen. Dat gaat lukken na wat overtuigend praten dat dat toch echt makkelijk is. Dan springt er direct een alarm aan met een stem die zegt dat we in overtreding zijn en dat bewaking nu naar ons toekomt in verschillende talen. Engels, Zuid-Afrikaans en Zoeloe. Het grappige was dat er inderdaad direct bewaking kwam die ons vrolijk uitlegde dat het hek gesloten is maar dat er eerder een sleutel was die je kon gebruiken. We werden weer op weg geholpen met aanwijzingen hoe we verder moesten lopen.

In ons huis was Jurg die voor mij weer een werkend vizier had geregeld bij de BMW dealer. Dus blij ging ik aan de fantastische maaltijd die we zelf klaargemaakt hadden in de avondzon met uitzicht over False Bay.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.