DAG 85 – NIEUW BETHESDA

 

 

Vandaag gaan we, na het lezen van een artikel in een Zuid-Afrikaans buitenblad, rijden over grint- en zandwegen tussendoor. We hebben een koude nacht gehad in de tent. De slaapzakken zijn niet geschikt voor Zuid-Afrikaanse nachten. Met wollen trui en motorjas over de slaapzak zijn we toch in slaap gevallen. Daardoor starten we vandaag laat. We warmen op aan de rand van het zwembad. Het rijden van kleinere weggetjes beloont zich direct. We zien al snel impala, zebra en wildebeest. We hebben het idee helemaal alleen hier te rijden. We komen de eerste uren niemand tegen. Op verschillende plekken oefent Jurg met zijn drone. Ik rij vooruit en de drone vliegt achter mij aan. Zo maken we beelden van de omgeving. De omgeving is fantastisch pad op pad af, heuvel op en af, vergezichten. Nevelige bergen. Fraaie boerderijtjes met witte geveltjes. Uiteraard gaat het vandaag daardoor minder snel als op asfalt. We stoppen vaak voor obstakels als een hek openmaken of een erg zanderig rivierbedding waar we overheen moeten. Uiteindelijk komen we om halfzes aan in Nieuw Bethesda. Ik vraag aan een vrouw of er accommodatie is in het dorp. De vrouw zegt dat dit er niet is. Een beetje teleurgesteld rijden we toch het dorpje in omdat de gebouwtjes prachtig zijn. Overal is er accommodatie beschikbaar volgens de uithangborden. We vragen bij een lokaal restaurant en ja de vrouw heeft een heel huis te huur of anders in het jeugdhostel waar we een kamer kunnen krijgen met 4 stapelbedden. Bij beide mogen we kijken. We krijgen 2 paar sleutels mee. In het hostel moeten anderen door onze kamer heen als ze naar de badkamer of wc moeten en Jurg is sterke voorstander voor een dubbel bed waarvan er 2 staan in het lege huis.

 

We spreken af daar te slapen en gaan aan een lekker biertje in afwachting van het lam wat we voorgeschoteld krijgen. Wederom belanden we volgegeten in ons huis. Daar kijken we in onze eigen woonkamer naar de beelden van de drone…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.