DAG 83 – NAAR PARYS AAN DE VAAL

 

 

Na ontbijt buiten met veel Yoghurt en vezels gaan we weer naar de warmwaterbaden. We vallen aan op de glijbanen. Eerst in een buis. Dan met een grote opblaasband. Allerlei waarschuwingen wat niet mag. We glijden naar beneden, maar raken al snel in een draaiend bad waaruit we niet verder naar beneden komen. Dan maar de band naar de volgende glijbaan duwen om verder naar beneden te kunnen. Zo zijn we lekker bezig maar om 11 uur moeten we uit ons huisje en de sleutel inleveren. Dat lukt om 12 uur. We vertrekken met mooi weer.

 

Richting Johannesburg. Een gigantische stad met nog grotere rondwegen. De stad doet moderner aan dan welke Nederlandse of Europese stad. Er is veel luxe, op het eerste gezicht. Jurg heeft zijn drone besteld via internet en die pikken we eerst op. De manager van de winkel ‘Actiongear’ is een fanatiek hardloper en fietser dus we raken al snel in gesprek over zijn tochten. Hij had een fietstocht van Joburg naar de Kilimanjaro gedaan met zijn vriendin en vrienden.

 

Met hem drinken we buiten nog een koffie en gaan weer op pad. We rijden over goede snelwegen waar we ook tol mogen betalen en komen aan in Parys, een kunstenaarsplaats. Daar vinden we onderdak in Waterfront wat door een mevrouw van in de 70 wordt gerund. Ze is sinds 4 maanden weduwe en vindt met haar hele grote huis afleiding in een gastenverblijf.

 

Ze neemt uitgebreid de tijd om met ons te praten. In haar huis is een feest aan de gang die tot 22 uur zou duren. Een zwembad feest en de feestgangers hebben hem al aardig zitten om 18 uur. Wij gaan eten in een restaurant O’s aan de rivier met flitsende kerstverlichting en flinke onweer. Na een goede witte wijn en goede koffie verdwijnen we overvol in ons luxe hemelbed.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *